چرا به مکملهای غذایی نیاز داریم؟ اگر شما نگاهی به زندگی بومیان و انسانهای گذشته داشته باشید این افراد غذاهایی که مصرف میکردن کاملا ارگانیک بوده و این غذاها تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را در خود داشته است. و چون از سالمترین نوع مواد غذایی استفاده میکردند این اشخاص، خبری از بیماریهای عجیب و غریب مثل همین دیابت نداشنهاند.
همین الان هم در بعضی از کشورهای امریکای جنوبی بومیانی که به صورت کاملا سنتی دارند زندگی میکنند. بعضی از آنها حتی از پیشرفت کنونی بشر امروزی بی اطلاع هستند. این افراد اصلا نمیدانند کلسترول بالا چیست! یا مثلا فشار خون بالا چه عواقبی دارد.
این آدمها به بهترین شکل ممکن و بدون تجربه هیچ نوع بیماری زندگی میکنند. اما حقیقت تلخ این است که بهترین غذاهای ارگانیک امروزی حتی خاک آنها هم ترکیبی هستند. و آن مواد مغذی که باید به بدن برسد، دریافت نمیشود. بنابراین استفاده از مکملها ایدهی خیلی خوبی است. قطع به یقین تمام افراد به مکملها نیاز دارند. شما اگر یک تست خون بدهید به راحتی پزشک شما به شما خواهد گفت که به چه مکملهایی احتیاج دارید.
تاثیر مکملها بر بیماری دیابت ثابت شده است
ویتامین K را اغلب مردم فکر میکنند فقط مربوط به لخته شدن خون میشود. ویتامین K برای انتقال کلسیم در استخوانها بسیار ضروری است. یعنی اگر شما کلسیم و پتاسیم را که برای تقویت استخوانها بسیار مهم است، به اندازهی کافی در بدن داشته باشید، اما ویتامین K را در بدن نداشته باشید، کلسیم و پتاسیم به استخوانها نمیرسند و پلاکهای عروقی ایجاد میکنند.
و افراد دچار مشکلات گرفتگی عروق میشوند اما افراد فکر میکنند این طبیعی است و مربوط به افزایش سن میشود. در مجموع میخواهم بگویم از تاثیر مکملها بر بیماری دیابت غافل نشوید چون به سلامتی شما خیلی کمک میکند.
وقتی آلن هریس سرانجام پس از گذشت سه ماه از شروع علائم بیماریاش به پزشک مراجعه کرد با شنیدن این مطلب که به دیابت مبتلا شده است متعجب شد، چون این بیماری در خانوادهی وی سابقه نداشت.
آلن میگوید من فقط احساس میکردم که کمی کسالت دارم. چون خیلی خسته بودم و فکر میکردم به دلیل استرسی است که در زمان فوت مادرم متحمل شده بودم. اما خبر خوبی که از پزشکم شنیدم این بود که دیابت بیماریای هست که با تغییر سبک زندگی به راحتی درمان میشود. بسیار خوشحال شدم. پزشک به من گفت فقط کافی است یک سری از عادتهای غذایی قدیمی را کنار بگذارم و به شیوهی جدیدی زندگی کنم. در این صورت به انسولین نیاز پیدا نخواهی کرد.
آنزیم کوکیو-۱۰
مثلا یکی از آنزیمهایی که برای بدن به شدت مفیداست آنزیم CoQ-10 هست. این آنزیم به صورت طبیعی در بدن تولید میشود اما موضوع این است که هرچقدر سن بالاتر میرود، میزان تولید آن در بدن کمتر میشود.امروزه ثابت شده بیماری دیابت و بیماریهای قلبی با میزان کم این آنزیم در بدن مرتبط هستند.
پس برای رفع کمبود این آنزیم میتوانید از مکملها استفاده کنید. هر چند لازم است یادآوری کنم که حتما زیر نظر پزشکتان باشید. یا مثلا تحقیقات نشان داده است که ویتامین C برای بدن به شدت مهم است. انسان جزء معدود پستاندارانی است که نمیتواند ویتامین C را در بدن خود تولید کند، برخلاف بیشتر پستانداران دیگر.
البته بدن خانمهای باردار در زمان بارداری، آنزیمهای لازم برای ساخت ویتامین C را فعال میکند اما بعد از زایمان این سیستم خاموش میشود. بنابراین در این مقاله قصد داریم در مورد تاثیر مکملها بر بیماری دیابت تاکید کنیم.
سبک صحیح زندگی یعنی درمان دیابت
دکتر ماری دان ایدس میگوید: اصلا تردیدی وجود ندارد که رژیم غذایی سالم سنگبنای مراقبت از بیمار دیابتی است. تغییر ایجاد شده در وضعیت سلامتی فرد در نتیجه توصیههای غذایی خاص میتواند بسیار چشمگیر باشد.
اما متاسفانه اکثر افراد دیابتی هنگامی که متوجه دیابت در بدن خود میشوند به شدت دچار هراس و استرس میشوند. آنها به همان شیوه قبلی که بیماری را در بدن شان ایجاد کرده است زندگی میکنند و انتظار دارند بر دیابت غلبه کنند. و در حالی که هر روز استرس فراوانی را متحمل میشوند به سمت عوارض بدتر دیابت میروند.
در حالی که اگر نگرش خود را به تغذیه و کنترل احساسات خود عوض کنند و همچنین از تاثیر مکملها بر بیماری دیابت آگاهی پیدا کنند، بی شک خیلی راحت میتوانند بر بیماری دیابت غلبه کنند. طبق تجربیاتی که خود من(نگارنده این مقاله) از همین تغییر نگرش و اصلاح سبک زندگی داشتهام، امروز زندگی بینهایت سالمی را تجربه میکنم. زندگی که حتی افراد سالم هم در طول روز تجربه نمیکنند.
انواع دیابت، و تاثیر مکملها بر بیماری دیابت
قبل از هر چیز باید بدانید که افراد به دو نوع دیابت گرفتار میشوند. که این، با انجام آزمایش مشخص میشود. دیابت نوع اول که قبلا دیابت جوانان نامیده میشد. که این نوع دیابت در نتیجه فقدان انسولین ایجاد میشود. انسولین هورمونی است که به سلولها اجازه میدهد تا گلوکز موجود در خون را جذب کنند.
گلوکز قند ساده ای است که بدن برای سوخت از آن استفاده میکند. دیابت نوع اول را دیابت شیرین وابسته به انسولین هم مینامند. فقدان انسولین به دلیل آسیب سلولهایی هستند که در پانکراس مسئول ترشح این هورمون هستند. این آسیب ممکن است توسط یک ویروس یا یک واکنش خود ایمنی هم انجام شود. که در آن دستگاه ایمنی بدن به سلولهای خود بدن حمله میکند.
دیابت نوع دوم یا دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین است. این نوع از دیابت به دلیل اینکه قند نمیتواند وارد سلولها شود، به وجود میآید که به این حالت مقاومت به انسولین هم گفته میشود. اکثر بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم حداقل در ابتدای بیماری خود هورمون انسولین را به مقدار فراوان دارند.
اما محلهای گیرندهای که روی غشای سلولهای آنها است طوری عمل میکند که قند وارد سلولها نمیشود. اما در هر دو نوع دیابت، نتیجهی نهایی وجود قند بسیار زیاد در خون است.
اکسیداتیو بدن
دکتر جو وینسون استاد شیمی و تغذیه در دانشگاه اسکرانتون در پنسیلوانیا میگوید: قند اضافی موجب آسیب اکسیداتیو در بدن میشود که تمام مشکلات بدن ناشی از آن است.
به عبارت سادهتر بین مولکولهای قند و اکسیژن واکنش برقرار میشود تا مولکولهای ناپایداری به نام رادیکالهای آزاد ایجاد کنند که از طریق دزدیدن الکترونها از مولکولهای سالم بدن موجب آسیب وسیعی میشوند. این دزدیده شدن الکترونها به سلولها آسیب میرساند و زمینه را برای بیماریهای قلبی و نیز آسیبهای کلیوی چشمی و عصبی فراهم میسازد.
دکتر وینسون میگوید تصور میشود که آسیب اکسیداتیو با تمام عوارض دیابت همراه است. قند اضافی به پروتیینها نیز میچسبد و خصوصیات ساختمانی و عملکردی آنها را کاملا تغییر میدهد. دکتر وینسون میگوید: این امر یکی از دلایل اصلی عوارض دیابت است.
یکی از دلایل اینکه بیماران دیابتی اغلب زمان بهبود زخم یا جراحی طولانیتری دارند همین اتصال قند اضافی به پروتیینهاست. این افراد در کیفیت ساخت کلاژن یعنی بافت همبندی که پروتیین ساختمانی اصلی بدن را تشکیل میدهد مشکل دارند.
تعذیه سالم و همچنین تاثیر مکملها بر بیماری دیابت
تغذیه درمانی برای دیابتیها شامل تمام اصول میشود. تغذیه درمانی به کاهش قند خون و چربیهای خون کمک میکند. در بیمارانی که بیماری شان به خوبی کنترل نشده است، مواد مغذی را ذخیره میسازد و از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند.
درمان استاندارد برای افراد دیابتی نوع دوم شامل تغییر سبک زندگی آنها است و همچنین تاثیر مکملها بر دیابت در این بیماران بینهایت مهم است. در اینجا آنچه را که پژوهشها تایید کردهاند بیان میکنیم.
ویتامین C سلولها را نجات میدهد. خود دیابت کسی را نمیکشد اما عوارض ناخوشایند آن مانند بیماری قلبی و کوری قطعا مشکلاتی را ایجاد میکند. اینجاست که ویتامین C اهمیت زیادی پیدا میکند.
به گفتهی دکتر ماری دان ایدس، کاهش مصرف کربوهیدراتها به تثبیت قند خون بیماران دیابتی کمک میکند. بررسیها نشان میدهند که ویتامین C به جلوگیری از تبدیل قند داخل سلولها به سوربیتول کمک میکند.
سوربیتول چیست؟
سوربیتول قند الکلی است که سلولها نه قادر به سوختن آن برای تولید انرژی هستند، و نه میتوانند آن را دفع کنند. ویتامین C در کاهش آسیب وارده به پروتیینها که توسط رادیکالهای آزاد ایجاد میشود نیز موثر است. دکتر جان جی کانینگهام استاد تغذیه در دانشگاه ماساچوست میگوید: تجمع سوربیتول در آسیب چشمی عصبی و کلیوی نقش دارد. این ماده در سلولها انباشته میشود و طیف وسیعی از واکنشهای بیوشیمیایی را مختل میکند.
در مطالعهای که توسط پژوهشگران دانشگاه ماساچوست در آمرست انجام شد سطح سربیتول گویچههای سرخ خون در مبتلایان به دیابت نوع اول، پس از مصرف ۱۰۰ یا ۶۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز به مدت ۵۸ روز از دو برابر میزان طبیعی به حد طبیعی نزولکرد.
دکتر کانینگهام میگوید: این موضوع حایز اهمیت است زیرا زیرا بدین معنی است که افراد دیابتی که مقادیر کافی ویتامین C مصرف میکنند کمتر به عوارض این بیماری مبتلا میشوند همچنین طبق گفتهی دکتر کانینگهام سوربیتول خوراکی خطر ندارد. او میگوید سوربیتول خوراکی خیلی کم جذب است.
ویتامین E قلب را نجات میدهد
ویتامین E بیشتر شهرتش را مدیون نقش خود در کمک به پیشگیری از بیماری های قلبی است. برای بیماران دیابتی، که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها دو تا چهار برابر افراد طبیعی است، این موضوع اهمیت بیشتری دارد. به گفته دکتر سوشیل جاین، استاد بیماریهای کودکان، فیزیولوژی و زیست شیمی در بخش کودکان مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، این خطر زیاد ابتلا به بیماریهای قلبی عمدتاً ناشی از آسیب رادیکالهای آزاد به چربی های خون است.
این آسیب، که پراکسیداسیون چربی نام دارد، منجر به انسداد در مویرگ های ظریف موجود در بدن میشود. که عمر گویچههای سرخ خون را کاهش میدهد و موجب تجمع پلاکتها میشود، که در این صورت سلول های خونی به یکدیگر و به جدار عروق میچسبند و موجب بروز حوادث خطرناک می شوند. دکتر جان می گوید: افراد دیابتی ممکن است نسبت به افراد طبیعی به محافظت آنتی اکسیدانی بیشتری در رژیم غذایی نیاز داشته باشند.
ویتامین E چگونه بر تری گلیسیرید تاثیر میگذارد؟
در بررسیهای وی افراد مبتلا به دیابت، که مکمل های حاوی صد واحد ویتامین E در روز مصرف می کردند در میزان تری گلیسیرید های خونشان ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش مشاهده شد. تری گلیسیریدها چربی های ساخته شده از قند خون هستند. به گفته دکتر جاین، ویتامین E تمایل قند برای چسبیدن به پروتئین ها را نیز کاهش میدهد. پزشکانی که برای بیماران دیابتی خود ویتامین E تجویز میکنند مصرف ۱۰۰ تا ۸۰۰ واحد در روز را مناسب میدانند.
دکتر آیدس می گوید: من با یکصد واحد در روز درمان را شروع میکنم و ممکن است تا ۸۰۰ واحد در روز نیز پیش بروم. وی می افزاید که در هنگام افزایش مصرف حتما باید با پزشک خود مشورت کنید. او میگوید اگر از انسولین استفاده میکنید ممکن است لازم باشد همزمان با افزایش دوز مصرف ویتامین، پزشکتان دوز انسولین را کاهش دهد. شما باید فشار خون خود را کنترل کنید زیرا انتظار می رود که مصرف ویتامین E در برخی افراد موجب افزایش فشار خون شود.
نسخه های درمانی و تاثیر مکملها بر بیماری دیابت
در این مورد که تغذیه مناسب برای دیابتی ها مهم است بین پزشکان توافق نظر وجود دارد. با این حال نظر آنها در مورد اینکه منظور از تغذیه مناسب چیست متفاوت میباشد. پزشکانی که به مصرف مکملها معتقدند این مقادیر را توصیه کردند:
ماده مغذی: مقدار مصرف روزانه
ب کمپلکس ۱۰۰ میلی گرم
بیونین ۱۵۰۰۰ میکروگرم
کلسیم ۱۰۰۰ میلی گرم
کروم ۲۰۰ میلی گرم(کروم متصل به نیاسین یا پیکولینات کروم)
منیزیوم ۵۰۰ میلی گرم
ویتامین C از ۱۰۰ تا ۸۰۰۰ میلی گرم
ویتامین E از ۱۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم
علاوه بر اینها یک مولتی ویتامین مینرال حاوی مقادیر نیاز روزانه تمام ویتامین ها و مواد معدنی ضروری، مناسب است. اخطار پزشکی: وقتی میخواهید مکملهای تغذیه ای را به برنامه درمانی دیابت خود بیافزایید بهتر است با یک پزشک آگاه در زمینه تغذیه همکاری کنید. قند خون و دوز داروهای شما باید به دقت کنترل شود. اگر دیابت دارید و می خواهید از مکمل روی استفاده کنید باید این کار را فقط زیر نظر پزشک تان انجام دهید. ممکن است لازم بداند ضمن کاهش قند خونتان دوز انسولین شما را اصلاح کند.
بیماران قلبی در هنگام مصرف منیزیوم با پزشک مشورت کنند
افراد مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی قبل از شروع مکمل منیزیم باید با پزشک خود مشورت کنند. برخی افراد با مصرف دوزهای بیش از ۱۲۰۰ میلیگرم در روز ویتامین C اسهال می شوند. بهتر است قبل از مصرف مقادیر بیش از ۶۰۰ واحد در روز ویتامین E با پزشک خود مشورت کنید.
اگر در حال مصرف داروهای ضد انعقاد هستید نباید از مکمل های ویتامین E استفاده کنید. مقادیر زیاد ویتامین D مورد نیاز برای دیابتی ها حتی از بهترین منابع غذایی آن جوانه گندم و روغن های دانه های روغنی قابل تامین نیست. این مقادیر زیاد را فقط مکملها میتوانند تامین کنند. دوزهای بیش از ۶۰۰ واحد روز را فقط باید زیر نظر پزشک مصرف کرد.
تاثیر منیزیوم برای چشم ها
در میان مواد معدنی موجود در دنیا از منیزیم کمترین قدردانی به عمل آمده است. منیزیوم یک ماده معدنی کمیاب نیست، اما ماده مغذی لازم جهت انجام تمام اعمال حیاتی اصلی در بدن شما محسوب می شود.
فواید منیزیم برای درمان دیابت، فهرست بلندبالایی را تشکیل می دهند. کمبود این ماده در بدن با استحاله شبکه چشم، افزایش قند خون، افزایش فشار خون و مشکلات انعقادی که منجر به بیماری های قلبی میشود همراه است. هرچند هنوز در مورد اینکه آیا مکمل منیزیم میتواند از عوارض دیابت مانند آسیب شبکیه چشم جلوگیری کند بررسی خاصی صورت نگرفته است.
اما پژوهش ها حکایت از آن دارد که منیزیوم میتواند در این مورد سودمند باشد. برای مثال در ایتالیا پزشکان متوجه شدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم که روزی ۴۵۰ میلی گرم مکمل منیزیم مصرف میکردند نسبت به قبل از شروع مصرف این مکمل انسولین بیشتری تولید میکردند. و لذا قند بهتر از خونشان خارج می شود.
بررسیها نشان میدهند که افراد دیابتی مخصوص کسانی که انسولین مصرف می کنند یا کسانی که قند خونشان به خوبی کنترل نمیشود اغلب دچار کمبود منیزیوم هستند.
منیزیوم از طریق ادرار دفع میشود
حتی وقتی این افراد منیزیوم کافی مصرف میکنند، یک نفر از هر چهار نفر شان به نوعی از کمبود مرزی(بینابینی) منیزیوم مبتلا می گردد، که اغلب تشخیص داده نمی شوند. دکتر ایدس میگوید: مبتلایان به دیابت منیزیوم را از طریق ادرار دفع می کنند. وی اظهار میکند:
من ۱۰۰۰ میلیگرم منیزیوم را دو بار در روز به مدت چهار هفته به بیماران تجویز می کنم تا پاسخ آنها را ارزیابی کنم. او همچنین در طی مدت این مدت روزی ۱۵۰۰ میلیگرم کلسیم را به بیماران تجویز می کند.
اما وی هشدار میدهد که چینی مقادیر زیادی از منیزیوم را مصرف نکنید، مگر آنکه موافقت پزشک خود را در این مورد به دست آورده باشید. مشورت با پزشک، مخصوصا اگر مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستید، اهمیت دارد.
در طی مدت درمان در اکثر بیماران تا حدودی میزان قند و فشار خون کاهش مییابد و بیمار احساس خستگی کمتر میکند. پس از ۴ هفته دکتر ایدس دوز منیزیوم را به ۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش میدهد و به همراه آن ۱۰۰۰ میلی گرم در روز کلسیم نیز به بیماران تجویز میکند. غذاهای غنی از منیزیم شامل غلات کامل بادام اسفناج لوبیا و ماهی پهنی به نام هال بوود می باشند.
کروم به عملکرد بهتر انسولین کمک می کند
کروم یک ماده معدنی کمیاب است. همان ماده معدنی که موجب درخشندگی سپر اتومبیل میشود و در به مصرف رسیدن قند بدن نقش اساسی دارد. این ماده همراه با انسولین به عبور قند از غشای سلول و ورودش به درون سلول کمک می کند.
کمبود کروم سلول ها را نسبت به انسولین مقاوم میکند و منجر به افزایش میزان قند خون می شود. از ۱۵ مطالعه که در مورد آثار تغذیه تکمیلی کروم بر روی توانایی بدن جهت استفاده از قند به عمل آمده است ۱۲ مطالعه نتایج مثبتی را در پی داشته است.
در یک بررسی افراد مبتلا به دیابت ای که روزی ۲۰۰ میکروگرم کروم یا نه گرم قارچ مخمر غنی از کروم مصرف میکردند، قند خون، انسولین، تری گلیسریدها و کلسترول تام کمتر و کلسترول HDL بیشتری نسبت به قبل از شروع مصرف کروم داشتند. دکتر ایدس میگوید:
کمبود کروم نتنها متابولیسم قند را بدتر میکند بلکه در ایجاد بی حسی درد و سوزن سوزن شدن دستها و پاها که در دیابت دیده میشود نیز نقش دارد. و مصرف دوزهای ۲۰۰ میکروگرم کروم متصل به نیاسین یا پیکولینات کروم(شکل قابل جذب کروم) یا دوزهای ۹ گرمی (دو قاشق چای خوری) قارچ و مخمر غنی از کرم را توصیه میکند.
اکثر مردم از کمبود کروم رنج میبرند
این درست است و کروم تحمل گلوکز یعنی توانایی بدن برای حفظ میزان طبیعی قند پس از غذا خوردن، را فقط در افرادی اصلاح میکند که دچار کمبود این ماده معدنی هستند. اما به گفته دکتر ریچارد آندرسون سرپرست پژوهشگران آزمایشگاه تحقیقاتی نیازمندیها و اعمال غذایی در مرکز تحقیقات تغذیهای در مریلند و محقق برجسته کروم، اکثر مردم دچار کمبود کروم هستند. او متوجه شد که اکثر مردان فقر روزی ۲۵ تا ۳۰ میکروگرم کروم مصرف میکند که بسیار کمتر از مقدار نیاز روزانه ۱۲۰ میکروگرمی است.
برای به دست آوردن ۵۰ میکروگرم کروم باید روزی سه هزار کالری مصرف کنید و برای کسب ۱۲۰ میکروگرم باید ۷۲۰۰ کالری در روز مصرف شود. دکتر کاتلین ویشنر سرپرست سابق انجمن دیابت آمریکا می گوید: هیچ کس نمیداند چه تعدادی از افراد دیابتی دچار کمبود کروم هستند.
و هیچ راهی هم برای ارزیابی وضعیت کروم وجود ندارد. غذاهای غنی از کروم شامل گل کلم، غلات، غلات کامل، حبوبات تازه و میوه های مختلف می باشند. اگر مبتلا به دیابت هستید و می خواهید از مکمل های کروم استفاده کنید، باید این کار را زیر نظر پزشک انجام دهید. او ممکن است لازم بداند در هنگام کاهش میزان قند خون شما، دوز انسولین را تغییر دهد.
ب کمپلکس به اعصاب کمک میکند
این یک آگاهی قدیمی است که ویتامین های ب کمپلکس-نیاسین، تیامین، اسید فولیک، ویتامین ب۶ و غیره برای تبدیل قند به انرژی در بدن ضروری باشند. این ویتامین ها در بسیاری از واکنش های شیمیایی لازم جهت این فرایند که به عنوان متابولیسم کربوهیدرات معروف است درگیر می باشند. کمبود هر یک از ویتامین های ب کمپلکس می تواند موجب بروز مشکلاتی شود. مثلاً کمبود ویتامین ب ۶ با عدم تحمل گلوکز یعنی قند خون پس از غذا خوردن در ارتباط است.
این کمبود همچنین با اختلال ترشح انسولین و گلوکاگون همراه است. هر دو هورمون مذکور در تنظیم قند خون ضروری هستند. کمبود ویتامینهای B منجر به آسیب عصبی در دستها و پاها نیز میشود برخی بررسی ها حاکی از آن است که اگر افراد دیابتی مقداری مکمل ویتامین های B۶ و B۱۲ مصرف کنند کمتر دچار بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن ناشی از آسیب عصبی دیابت می شوند.
افراد دیابتی اغلب دچار کمبود ویتامین های B هستند که شاید بخشی از آن به این دلیل باشد که خود دیابت مصرف ویتامین های B را افزایش میدهد و دیابت کنترل نشده موجب میشود که این مواد مغذی از طریق ادرار دفع شوند.
دکتر ایدس میگوید به طور کلی توصیه من آن است که روزی ۱۰۰ میلی گرم ویتامین ب کمپلکس مصرف شود. و اگر باز هم علائم عصبی دیابت وجود داشت تعیین خواهد کرد که بیمار به دوز های بیشتری از ویتامین های خاص گروه B، نظیر تیامین B۶ و B۱۲ نیاز دارند یا خیر. در چنین مواردی دکتر ایدس ممکن است تا چند صد میلی گرم در روز را تجویز کند. یا در مورد ویتامین b۱۲ متصل به مصرف تزریقی شود و پس از بهبود علائم از میزان دوز مکمل بکاهد.
مصرف مناسب ویتامین B12
در مورد ویتامین B۱۲، وی تزریق ۳۰۰ تا ۵۰۰ میکروگرم در هفته را تا زمان بهبود علائم و سپس دوز های ماهانه ۵۰۰ میکروگرمی را توصیه میکند. اگر شما نمیتوانید از تزریق B۱۲ استفاده کنید او مصرف ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین B۱۲ را به صورت زیر زبانی توصیه میکند.
قبل از مصرف مقادیر بیش از مقدار نیاز روزانه هر یک از ویتامین های B، با پزشک خود مصرف مشورت کنید. زیرا دوزهای زیاد این ویتامین ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی شود. مثلاً دوزهای روزانه ۲۰۰ میلی گرم یا بیشتر ویتامین B۶ موجب آسیب عصبی میشود.
دکترآیدس میافزاید برخی افراد ممکن است از مصرف مقادیر بیش از ۱۵ میلی گرم در روز تیامین سود ببرند. یک بررسی که توسط ژاپنی ها انجام شده است نشان میدهد که این ویتامین به سلولهای عضلانی اجازه میدهد تا از قند خون بهتر استفاده کنند.
مصرف یک مکمل مولتی ویتامین مینرال
علاوه بر ویتامین های خاص یاد شده، پزشکان ممکن است به بیمارانشان توصیه کنند که از یک مکمل مولتی ویتامین مینرال حاوی مقدار نیاز روزانه همه مواد مغذی ضروری استفاده کنند. این توصیه چندان بد به نظر نمیرسد. پژوهشها نشان میدهند که کمبود تعداد زیادی از مواد مغذی مانند روی، مس، منکنز، سلنیوم، کلسیم و ویتامین D و همچنین ویتامین A ممکن است در بیماران دیابتی وجود داشته باشد.
در این مقاله سعی کردیم که اطلاعات جامعی ار نتیجه آخرین تحقیقات معتبر را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در پایان باید یادآوری کنم که مصرف مکملها در کنار سبک زندگی مناسب معنا پیدا میکند. اگر برداشت شما از این مقاله این باشد که با ویتامینها میتوان دیابت را درمان کرد، از مسیر منحرف شده اید. برای اینکه دیابت نوع دو را درمان کنید باید شیوه زندگی خود را تغییر دهید. در اینصورت این بیماری مزمن و ترسناک به سادهترین شکل ممکن درمان میشود.
ترتیب خواندن مقالات