در دنیای مدرن امروز، انسانها در مادیات و زندگی ماشینی غرق شدهاند. اما این مساله نمیتواند چیزی از اهمیت تاثیر احساسات بر سلامتی بدن کم کند. اگر مقداری از انسانها فاصله بگیریم، آنها را بصورت یک کلونی، که دائم در تقلا هستند خود را از لحاظ مالی یک پله بالاتر بکشند. اما هر شخصی در درون خود یک دنیای بزرگ با رویاهای متفاوت و مختلف دارد.
اما چیزی که کمتر به آن توجه میکنند تاثیر احساسات بر سلامتی بدن، چه از لحاظ جسمانی و چه در بعد روحی روانی است. این نکته خیلی اهمیت دارد که ما بدانیم، طرز فکرمان باعث به وجود آمدن احساسات میشود. و این احساسات دقیقا شکل بیرونی زندگی ما را ایجاد میکند. سلامتی ما به سه عامل بستگی دارد:
- ژنتیک
- سبک زندگی
- قرار گرفتن در معرض عفونت
اما آیا به غیر از این موارد عامل دیگری بر سلامتی بدن تاثیرگذار است؟ یکی از مهمترین عوامل، احساسات است که با سلامتی ما کاملا مرتبط است. احساسات تعیین میکند که ما به چه روشی زندگی کنیم. سلامتی را به سمت خود جذب کنیم، یا همواره در رنج و بیماری باشیم. موفق باشیم یا یک شکست خورده.
اهمیت دارد که ما صبح را به چه شکل آغاز کنیم. وقتی چشمان خود را باز میکنیم یک صبح دل انگیز بهاری با عطر گلها و نغمه پرندگان، احساس کنیم، یا یک غروب غم انگیز پر از تاریکی که هیچ امیدی به زندگی وجود ندارد. هر کدام از این دو نگرش احساسات متفاوتی به همراه دارد. اما کشف جدید این است که ما میتوانیم به راحتی و بدون هزینه و با تغییر نگرش، احساسات عالی را تجربه کنیم.
تاثیر احساسات بر سلامتی بدن و رابطه خشم با بیماریهای قلبی
دکتر باربارا فردریکسون، روانشناس دانشگاه کارولینای شمالی در مورد تاثیر احساسات بر سلامتی بدن میگوید: اینکه شما نگرش مثبت و احساسات خوب را تجربه کنید، به این معنا نیست که هرگز احساسات منفی مانند غم و اندوه، نگرانی و یا عصبانیت را نادیده بگیرید. و هیچ احساسی به آنها نداشته باشید. تمام احساسات، چه مثبت و چه منفی، در جای خود برای انسان نیاز است.
بنابراین هیچ کدام از این احساسات را نباید نادیده گرفت. اما چیزی که از اهمیت برخوردار است، باید بین احساسات مثبت و منفی تعادل برقرار شود. فردریکسون اضافه میکند که احساسات خوب و نگرش مثبت، آگاهی ما را بیشتر میکند. و این باعث میشود ایدههای جدید به ما الهام شود. و با این ایدهها زندگی سالمتری را تجربه کنیم.
همچنین برای عبور از وضعیتهای دشوار و آسیب رسان، انسان نیاز دارد که با احساسات منفی مانند عصبانیت و ناراحتی، البته بصورت کوتاه مدت، به این وضعیت پاسخ مناسب دهد. اما اگر این حالت ناراحتی و احساس ناخوشایند را همواره حفظ کنیم و به آن بیندیشیم، و این باعث شود که دائم از گذشته خود عصبانی باشیم، و همواره نگران آینده باشیم، و نهایتا لحظه حال را فراموش کنیم، این باعث بوجود آمدن بیماری میشود.
وقتی شما در زندگی احساس ناامیدی، تهدید و یا یک خسارت مالی و آسیب جسمانی را تجربه کنید، اولین پاسخ، خشم و عصبانیت است. اگر عصبانیت به شکل درست بیان شود، برای حیات مفید است. اما اغلب اوقات ما نمیتوانیم خشم را کنترل کنیم. و این عصبانیت به مرور زمان به یک رفتار و عادت، در مواجهه با احساسات بد تبدیل میشود، و آرام آرام به بیماریهای قلبی عروقی خود را ظاهر میکند.
هنگام عصبانیت بدن در حالت استرس قرار میگیرد. و هورمونهای کورتیزول و آدرنالین به سرعت وارد خون میشوند. اگر این هورمونها در طولانی مدت ترشح شوند، آسیبهای جدی به سیستم قلبی عروقی وارد میکنند. یکی از بیماریهای شایع در این حالت دیابت نوع دو است. بنابراین تاثیر احساسات بر سلامتی بدن بسیار مهم است.
تاثیر احساسات بر سلامتی بدن با نگرانی و اندوه
یکی از احساسات منفی افراد، احساس نگرانی است. این احساس منفی هم باعث بیماریهای مختلفی میشود. اگر این احساس را بصورت طولانی مدت در خود داشته باشید، بیماریهای طحال و معده بوجود میآید. چون نگرانی باعث تولید مواد شیمیایی در بدن میشود. و این مواد شیمیایی معده را درگیر میکند. همچنین نگرانی باعث ایجاد درد در ناحیه قفسه سینه میشود. از مشکلات شایع دیگر فشار خون بالا است.
یکی دیگر از احساسات منفی غم و اندوه است.که این احساس را معمولا افراد به مدت طولانی تجربه میکنند. اندوه زیاد، تنگی نفس را به دنبال دارد. اگر شما غم و اندوهی را تجربه کرده باشید احساس خستگی و تنگی نفس به شما دست میدهد. اما اگر اندوه را طولانی تجربه کنید، مجراهای تنفسی باریک میشود. و این باعث میگردد شما همیشه در هنگام تنفس مشکل داشته باشید.
نتیجه آن هم چیزی جز بیماری آسم نیست. غم و اندوه از قلب سرازیر میگردد و ابتدا قلب را بیمار میکند. سپس سیستم تنفسی و ریهها را بیمار میکند. این احساس همچنین باعث افسردگی میشود. افراد افسرده هم عوارض زیادی را به دلیل این بیماری تجربه میکنند. تجربههایی مانند کاهش وزن شدید، افزایش وزن، یبوست، و همچنین بعضی از افراد به راحتی درگیر مواد مخدر میشوند.
اگر شما احساس ناراحتی و یا غم و اندوه دارید، سعی کنید گریه کنید. بغض خود را پنهان نکنید. اجازه دهید اشکهای شما جاری شود. اشک باعث میشود احساس ناراحتی و غم و اندوه تخلیه شود. و این آرامش را برایتان به همراه دارد. نتایج تحقیقات نشان میدهد که اشک، هورمونهای استرس مانند کورتیزول را با خود از بدن خارج میکند. تا اینجا از تاثیر احساسات بر سلامتی بدن آگاه شدید.
نقش استرس و تنهایی در ایجاد بیماریها
هر شخصی در شبانه روز نیاز به مقداری استرس دارد. شما نیاز دارید هنگامی که با خطری مواجه میشوید، استرس را تجربه کنید. این موضوع بر کیفیت زندگی شما تاثیر مثبت دارد. هورمون کورتیزول بصورت طبیعی از غدد فوق کلیوی ترشح میشود تا شخص از خطر بگریزد. اما زمانی که ما در طول روز به مدت چندین ساعت استرس داشته باشیم و این هورمون در حال ترشح باشد، اتفاقات بدی رقم میخورد.
این حجم از استرس بیماریهای بسیاری را در بدن ایجاد میکند. بیماریهایی مانند دیابت نوع دو، فشار خون بالا و مشکلات گوارشی به وجود میآید. استرس عامل اصلی بیماریهای قلبی عروقی است و کلسترول خون را افزایش میدهد. از دیگر بیماریهایی که به دلیل استرس در بدن شایع میشود:
- ریزش مو
- بیماریهای پوستی مانند اگزما
- بی خوابی و مشکلات روحی روانی
- ورم معده
- زخم معده
- دردهای گردن و شانهها
- کمر درد
- دردهای عضلانی و بسیار از بیماریهای دیگر
بد دلی یکی دیگر از احساسات منفی است که در میان بسیاری از افراد شایع است. بد دلی آرامش را از انسان میگیرد. افراد بد دل و شکاک در برابر هر تجربه جدیدی جبهه میگیرند و به همه چیز مشکوک هستند. این اشخاص گمان میکنند، مسئله بد دلی با بالا رفتن سن امری کاملا طبیعی و اجتناب ناپذیر است. اما این قضیه واقعیت ندارد. بد دلی به راحتی شخص را از یک زندگی سالم و طبیعی دور میکند و زندگی را تباه میکند.
بد دلی و شکاک بودن عمر انسان را کوتاه میکند. تحقیقات نشان میدهد بیشتر افراد شکاک بیماریهای قلبی عروقی پیچیدهای را تجربه میکنند. افراد بد دل و شکاک سکتههای مغزی و بیماریهای متابولیک را تجربه میکنند. بنابراین از تاثیر احساسات بر سلامتی بدن غافل نشوید.
بقول بقراط: اگر کسی قصد دارد سلامتی را کامل تجربه کند، در ابتدا باید خود را از انجام هر عمل بیماریزایی دور کند. شخص باید از عواقب هر بیماری نیز آگاه باشد. آنگاه این شخص میتواند به خود کمک کند.
با این حقیقت احساسات خود را کنترل کنید
در ادامه مطلب راهکاری را به شما توصیه میکنیم که با کمک آن میتوانید احساسات خود را کنترل کنید و تجربههای عرفانی داشته باشید و در نتیجه جسم سالمی داشته باشید. مغز جایگاه فکر است و قلب جایگاه احساس. اگر شما سعی کنید ذهن و قلب را با هم یکی کنید، بهترین اتفاقات را تجربه خواهید کرد.
شیطان از طریق مغز پیامهای خود را مخابره میکند. و خداوند از طریق قلب و با شهود و الهامات بندگان خود را راهنمایی میکند. افکار منفی منشا پیدایش احساسات منفی است. اگر انسان بتواند ذهن خود را کنترل کند و افکار منفی را در ذهن ایجاد نکند، احساس منفی هم ایجاد نمیشود. پیامد آن هم سلامتی است.
برای اینکه انرژیهای منفی و گیر افتاده در بدن را آزاد کنید و احساس سرخوشی داشته باشید بهترین کار مدیتیشن است. سعی کنید اصول مراقبه را یاد بگیرید و در طول روز حداقل ۱۵ دقیقه آن را انجام دهید. این کار باعث نزدیکی ذهن و قلب میشود و شما را به آرامش میرساند. و نتیجه آن رهایی از احساسات منفی است. با این کار سلامتی را به سمت خود جذب میکنید.
کار دیگری که میتوانید برای کنترل احساسات منفی انجام دهید، پیاده روی است. هرگز قدرت پیاده روی را دست کم نگیرید. هنگام پیاده روی هورمونهای بدن کاملا منظم میشوند. در هنگام پیاده روی از خداوند سپاسگزار باشید به خاطر نعمتهایی که به شما ارزانی داشته. این کار باعث میشود احساسات عالی را تجربه کنید.
ترتیب خواندن مقالات
از مطلب خوبتان و سایت جذابتان سپاسگذارم