درمان دیابت به یکی از دغدغههای جامعه امروز تبدیل شده است. این مسئله از آنجایی که بیماران را به عوارض زیادی گرفتار میکند، بسیار حائز اهمیت است. امروزه اکثر محققان و جامعه پزشکی در تلاش برای یافتن راهی هستند که این بیماری را ریشه کن کنند. اما آیا راهی وجود دارد که بتوان به کمک آن به بیماران مبتلا به دیابت کمک کرد؟ در این مقاله قصد داریم بطور مفصل در این مورد، تمام ناگفتنیهای دیابت را به شما بگوییم.
در این مقاله چگونگی ابتلاء افراد به بیماری دیابت را شرح میدهیم. و اینکه چرا بعضی از افراد به دیابت دچار میشوند، اما عدهای دیگر به این بیماری گرفتار نمیشوند. در مورد تمام راههای کنترل قند خون که افراد بیمار بر اساس باورهای خود و جامعه به شما خواهیم گفت. بسیاری از این راهها که بیماران تست میکنند، صرفا برای این است که قند خون خود را کاهش دهند.
ما به شما بصورت کامل توضیح میدهیم که مشکل اصلی بیمار دیابتی قند خون وی نیست. این مسئله باید بصورت ریشهای حل شود. اگر ما نتوانیم ریشه مشکل را پیدا کنیم، نمیتوانیم دیابت را درمان کنیم. نه تنها به درمان دیابت نمیتوانیم فکر کنیم، بلکه حتی قادر نخواهیم بود قند خون خود را کنترل کنیم. شاید بصورت مقطعی بتوانیم چند واحد قند را کاهش دهیم، اما این به ما کمکی نخواهد کرد.
درمان دیابت پیچیده نیست. اگر ما راه درست را بدانیم، و در مسیر درست قرار بگیریم، قطع به یقین به راحتی میتوانیم این بیماری مهلک را کنترل کنیم. دیابت نوع دو با بیماریهای همه گیر مانند وبا، طاعون و یا حتی کرونا تفاوت بسیاری دارد. این بیماری بر اساس سبک زندگی ناسالم و بعضی پارامترهای داخلی در بدن، به مرور زمان ایجاد میشود. بنابراین راه درمان متفاوتی هم دارد.
انواع دیابت
بیماری دیابت به دو شکل در افراد شایع است:
- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو
کدام عضو بدن مستقیم با بیماری دیابت و درمان دیابت در ارتباط است؟
- غده پانکراس یا لوزالمعده
چه هورمونهایی با درمان دیابت و این بیماری مهلک نقش اساسی دارند؟
- هورمون انسولین
- هورمون گلوکاگون
البته نوع دیگری از دیابت هم در خانمهای باردار شایع است، که در ادامه مطلب در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در مجموع قصد داریم در این مقاله اطلاعات کاملا جامعی را به شما منتقل کنیم، که دیگر نیازی به هیچ مطلب دیگری احساس نکنید. در بستر اینترنت مطالب زیادی در مورد درمان دیابت وجود دارد که بسیاری از آنها شما را گمراه میکند.
همانطور که اشاره کردیم پانکراس در دیابت نقش اساسی بازی میکند. این غده مسئول ترشح هورمونهای تعادل قند خون یعنی انسولین و گلوکاگون است. سلولهای بتا در پانکراس مسئول ترشح انسولین، و سلولهای آلفا مسئول هورمون گلوکاگون هستند. به عنوان مثال سلولهای بتا زمانی که قند مواد غذایی وارد خون میشود شروع به فعالیت میکنند و انسولین را در خون ترشح میکنند تا قند خون کاهش پیدا کند.
هورمون گلوکاگون دقیقا برعکس انسولین عمل میکند. زمانی این هورمون وارد خون میشود که قند کاهش زیادی داشته باشد، بنابراین گلوکاگون به افزایش قند خون کمک میکند. با این توضیحات باید بگوییم بیماران دیابت نوع یک اشخاصی هستند که پانکراس آنها مشکل اساسی دارد و در واقع قادر به تولید انسولین نیست. بنابراین این گروه نیاز به تزریق انسولین از منابع خارجی برای کنترل قند خون خود دارند.
متاسفانه در حال حاضر راه قطعی برای درمان دیابت نوع یک وجود ندارد. این افراد برای زندگی سالمتر حتما باید تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند. دیابت نوع یک ارثی است و اغلب در سنین پایین شایع میشود. خوشبختانه تعداد بیماران دیابت نوع یک نسبت به نوع دو بسیار پایینتر است.
درمان دیابت نوع دو
اما بحث اصلی ما در این مطلب در مورد درمان دیابت نوع دو است. بر خلاف باور اکثریت جامعه، که بر این عقیده هستند که دیابت نوع دو ارثی است، امروزه محققان ثابت کردهاند که نوع دو دیابت، موروثی نیست. یعنی خبر خوب این است که افرادی که دیابت نوع دو دارند نباید نگران ابتلاء فرزندان خود به دیابت باشند. در ادامه این مبحث را بیشتر باز خواهیم کرد.
در بیماری دیابت نوع دو بر خلاف نوع یک پانکراس شخص توانایی تولید انسولین را دارد، اما به دو دلیل قند خون کاهش پیدا نمیکند. بعضی از بیماران دیابت نوع دو که اتفاقا تعداد آنها زیاد است، پانکراس فعالی دارند. به این معنا که پانراس این اشخاص نه تنها انسولین به مقدار نیاز تولید میکند، بلکه در اکثر اوقات حتی بیشتر از حد، انسولین را تولید و ترشح میکند.
اما از آنجایی که سلولهای بدن این افراد در مقابل انسولین مقاوم شدهاند، یا به عبارتی سلولها انسولین را نمیشناسند، بنابراین پاسخ مناسب به انسولین نمیدهند. به همین دلیل انسولینی که توسط پانکراس ترشح میشود، حتی به مقدار زیاد، نمیتواند قند خون را کاهش دهد. درمان دیابت در این گروه راه حل سادهای دارد. و اصلا پیچیده نیست. راه ساده آن این است که کاری کنید که مقاومت سلولها به انسولین از بین برود.
اما دسته دوم بیماران دیابت نوع دو کسانی هستند که پانکراس آنها به مقدار کم انسولین ترشح میکند. و از آنجایی که شخص پس از خوردن مواد غذایی دچار افزایش قند خون میشود، و همان موقع نیاز به انسولین پیدا میکند، چون انسولین به مقدار کافی در دسترس نیست، بنابراین قند خون بالا میماند. در این حالت شخص به داروهای شیمیایی پناه میبرد،. داروهایی که پانکراس را وادار به تولید و ترشح انسولین نماید. اما این کار اشتباه است. چون اندامهای بدن باید در حالت عادی کار کنند، نه با زور و فشار داروهای شیمیایی.
دیابت بارداری
بعضی از خانمها به دلایلی که در زیر به آنها اشاره میکنیم، در دوران بارداری، این احتمال برای آنها وجود دارد که دچار افزایش سطح قند خون شوند. در این حالت اصطلاحا دیابت بارداری رخ میدهد. دیابت بارداری معمولا بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸ دوران حاملگی رخ میدهد. ابتلاء به دیابت بارداری در دوران حاملگی قطعا به این معنا نیست که شخص از قبل دیابت داشته است. و یا اینکه بعد از دوران بارداری حتما به دیابت دچار خواهد شد. اما قطعا عاملی برای افزایش ابتلاء به بیماری دیابت نوع دو در آینده خواهد بود.
بنابراین شخصی که در دوران بارداری سابقه دیابت داشته است، باید مراقبت بیشتری نماید، و سبک زندگی خود را کاملا مدیریت و اصلاح کند. اگر شخص سبک زندگی مناسبی داشته باشد میتواند امیدوار باشد که هرگز دچار بیماری دیابت نوع دو نخواهد شد. اما خانمهایی که شرایط زیر را داشته باشند، احتمالا به دیابت بارداری دچار خواهند شد:
- اضافه وزن و چاقی
- چربیهای شکم و پهلو قبل از بارداری
- سابقه بارداری چندقلو
- دیابت بارداری پیشین
- فشارخون بالا
- سقط جنین بدون دلیل
- ابتلاء به سندروم تخمدان پلی کیستیک
اما برای تشخیص دیابت بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید و در یک آزمایشگاه اقدام به انجام آزمایش کنید. بسیاری از افراد در طول سالها هیچگونه چکاپی از وضعیت بدن خود انجام نمیدهند. این افراد فکر میکنند بدن سالمی دارند. اما زمانی که عوارض گوناگونی را تجربه میکنند به فکر درمان دیابت میافتند. در حالی که اگر از وضعیت درون اندامهای بدن خود مطلع بودند، گرفتار دیابت نمیشدند.
آزمایش خون برای تشخیص دیابت
بهترین آزمایشات برای پی بردن به سطح سلامتی بدن در مورد دیابت تست HOMA-IR و یا آزمایش هموگلوبین A1C است. این دو آزمایش برای پی بردن به بیماری دیابت از اهمیت بالایی برخوردار است. اکثر افراد از این دو نوع آزمایش اطلاع ندارند. جالبتر اینکه در اکثر اوقات، افرادی که به پزشک مراجعه میکنند، پزشک ایشان هم یک آزمایش ساده قند خون تجویز میکند. این آزمایش ملاک درستی برای پی بردن به قند خون فرد نیست.
آزمایش ساده قند خون، مقدار قند خون را در همان لحظه آزمایش مشخص میکند. اما این احتمال وجود دارد در آن لحظه شرایط قند خون شما نرمال باشد، چون به هر حال قند خون دائم در حال نوسان است. اما معنای این نرمال بودن این نیست که شما دیابت ندارید. شما نیاز دارید که یک میانگین از عدد قند خون خود طی حداقل سه ماه گذشته داشته باشید تا به درک درستی از وضعیت کنونی بدن خود داشته باشید.
بنابراین اگر شما از پزشک خود بخواهید که آزمایش هموگلوبین A1C را برایتان تجویز کند، نتیجه آن پی بردن به میانگین قند خون خود ظرف ۳ ماه گذشته خواهید شد. و این بسیار حائز اهمیت است. تست بعدی که از اهمیت بالایی برخوردار است HOMA-IR است. این آزمایش هم برای پی بردن به مقدار انسولین در بدن بسیار دقیق و از اهمیت بالایی برخوردار است. پیشتر در این مورد گفتیم که بعضی از بیماران دیابت نوع دو مقاومت به انسولین دارند.
بنابراین این افراد مقدار دوز بالایی از انسولین در بدن خود دارند. این به این معنا است که این شخص قطعا دیابت دارد. حتی با وجود اینکه شاید در برگه آزمایش قند خون، مقدار گلوکز این فرد نرمال باشد. بر حسب اتفاق باید بگوییم که وجود انسولین بالا در خون به معنای بیماریهای جدیتری در بدن است. بیماریهایی مانند:
- فشارخون بالا
- کبد چرب
- چربی خون
- مشکلات گوارشی
- و حتی بیماریهای قلبی عروقی و بسیاری از امراض داخلی دیگر
تشخیص سریع راهی درست برای درمان دیابت
بنابراین خیلی اهمیت دارد که شما بصورت دورهای از وضعیت درونی اندامهای خود اطلاع داشته باشید. اگر شما به موقع از وجود قند خون مطلع شوید، خیلی راحت میتوانید از عوارض بد این بیماری جلوگیری کنید. ذکر این نکته هم مهم است که آزمایشات را شخص پزشک باید تفسیر کند. اکثر افراد بعد از انجام آزمایش در اینترنت و با سرچ کردن به دنبال تفسیر آزمایش و سپس درمان دیابت هستند. این کاملا اشتباه است.
اجازه دهید پزشک در مورد بیماری دیابت در بدن شما به جمع بندی برسد و نتیجه را به شما ارائه دهد. بعد از آن به دنبال راهکار جهت درمان دیابت باشید. این منطقیترین کاری است که شما میتوانید انجام دهید. شما حق انتخاب دارید. میتوانید به دارو درمانی بپردازید، یا به گیاهان دارویی پناه ببرید و یا با اصلاح سبک زندگی، پیاده روی و کنترل استرس، بصورت طبیعی و بدون داروهای شیمیایی به درمان دیابت بپردازید.
عوارض بیماری دیابت
معمولا افرادی که به پزشک مراجعه میکنند یک یا چند مورد از عوارض زیر را تجربه کردهاند که تصمیم گرفتهاند به پزشک مراجعه کنند. پیشتر هم گفتیم که اگر افراد با آزمایشات دورهای، مرتب وضعیت اندامهای داخلی را چک میکردند به این عوارض دچار نمیشدند.
- تکرر ادرار
- مشکلات بینایی(معمولا افراد دچار تاری دید میشوند)
- مشکلات کلیوی
- فشارخون بالا
- احساس تشنگی زیاد و نوشیدن بیش از حد آب
- احساس خستگی بیش از حد
- کندی در روند ترمیم زخمها و بریدگیها
- احساس گرسنگی و میل به پرخوری
- احساس مور مور شدن و گزگز دست و پا
- کاهش میل جنسی
- کیست تخمدان
- کاهش وزن شدید
یکی از مسائلی که اکثر افراد با آن دست به گریبان هستند، چاقی شکم و پهلو است. این مسئله یکی از نشانههای انسولین زیاد در بدن است. و معنای آن مقاومت سلولها به انسولین است. و این یعنی شخص دیابت نوع دو دارد و یا اینکه در مرحله پیش دیابت قرار دارد.
داروهای شیمیایی اولین انتخاب
افراد هنگامی که عوارض دیابت را تجربه میکنند به سراغ پزشک میروند. پزشک پس از اطلاع از بیماری دیابت کاری که بلد است را انجام میدهد، یعنی تجویز داروهای شیمیایی. این آشناترین راهی است که اکثر بیماران انتخاب میکنند. اما این راه هزینه دارد. هم از لحاظ مالی برای شخص هزینه دارد و هم در بعد سلامتی و روحی روانی، از این نظر که داروهای شیمیایی عوارضی را به دنبال دارند.
برای انتخاب این راه بهتر است سریع تصمیم گیری نکنید. به انتخابهای دیگری هم فکر کنید. نگران نباشید، داروهای شیمیایی همیشه در دسترس هستند. هر زمان که اراده کنبد، و هر دارویی را بخواهید، حتی بدون نسخه پزشک هم میتوانید تهیه کنید. اما بهتر است مقداری تفکر و تامل کنیم. به عوارض داروهای شیمیایی فکر کنید. آنها میتوانند اندامهای سالم بدن را به بیماریهای جدیدی گرفتار کنند.
برای درمان دیابت، دارودرمانی گزینه مناسبی نیست. چون داروهای شیمیایی مشکل اصلی را برطرف نمیکنند. هر کدام از آنها بر نقطهای خاص تمرکز میکند و سعی دارد که عملکرد همان نقطه را بهبود دهد. شاید این اتفاق بیفتد، اما موضوع این است که برای سلولهای هوشمند بدن مشکلاتی را ایجاد میکنند. چون در هر حال آنها مواد شیمیایی هستند.
البته نقش مفید خیلی از داروها را نیز نمیتوان در بهبود بیماریها انکار کرد. اما این به این معنا نیست که تمام بیماریها را قطعا با داروهای شیمیایی میتوان درمان کرد. بسیاری از بیماریهای داخلی در اثر سبک نا مناسب زندگی بوجود میآید. و به راحتی با اصلاح سبک زندگی و روش تغذیه مناسب خودبخود درمان میشوند. یکی از این بیماریها، بیماری دیابت نوع دو است که به راحتی قابل درمان است.
داروهای خوراکی کاهش دهنده قند خون
“تا آخر عمر هر ۸ ساعت یک کپسول مصرف کنید. در صورت فراموش کردن هر نوبت مصرف، زندگیتان خراب خواهد شد.(شاید یک روز از عمر شما کم شود، متاسفیم).
عوارض جانبی: افسردگی، اضطراب، تنبلی، روزهای بی ثمر و احساس اشتباه امنیت داشتن”
این جمله را در بروشور اکثر داروهای شیمیایی میتوانید پیدا کنید. شاید کمی اغراق آمیز باشد، اما در هر صورت واقعیت دارد. در اینجا قصد داریم تعدادی از داروهای خوراکی به شما معرفی کنیم که برای کنترل قند خون استفاده میشود.
متفورمین
این قرص شیمیایی باعث کاهش مقاومت به انسولین در بدن، همچنین تولید فند را در بدن کند میکند. افرادی که در روزهای اول شروع به مصرف این قرص میکنند، دچار مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع و دل درد میشوند. اما در نهایت بدن با آن سازگار میشود. اما مشکلی که در اثر مصرف طولانی به وجود میآید این است که بدن دچار کمبود ویتامین B12 میشود. بنابراین احتمالا بیمار به مکمل B12 هم نیاز پیدا کند.
گلی بنگلامید، گلی کلازید
بنگلامید پانکراس را تحریک میکند و مانند یک تازیانه بر سلولهای بتا میکوبد تا انسولین ترشح کند. این دارو احتمال دارد که قند خون را به مقدار زیاد کاهش دهد. بنابراین باید همیشه یک نوع استرس را تحمل کنید، که دچار افت قند خون ناگهانی نشوید. همچنین افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی عروقی هستند، احتمالا با این دارو مشکلاتی را تجربه کنند.
ریپاگلینید
این قرص هم پانکراس را تحریک میکند و باعث افزایش ترشح انسولین میشود.
آکاربوز
آکاربوز به کاهش جذب کربوهیدرات مواد غذایی کمک میکند. تاکید شده است که این دارو را حتما با اولین لقمه غذا مصرف شود. این قرص هم عوارضی را در بدن ایجاد میکند. مانند مشکلات گوارشی، درد معده، نفخ و همچنین مشکلات رودهای. که همین مشکلات هم شخص را به داروهای دیگری برای بهبود دردهایش محتاج میکند.
پیوگلیتازون، سیتا گلیپتین، لیناگلیپتین
مصرف این قرصها هم بر انسولین تاثیر گذار است و عوارضی نظیر تجمع آب در بدن، اسفراغ و تهوع میشود.
امپا گلیفلوزین
این دارو نیز قندهای اضافه را از طریق ادرار دفع میکند. از عوارض آن احتمال بروز عفونتهای دستگاه تناسلی است.
سایر داروهای دیابت
لطفا توجه کنید: به هیچ عنوان سرخود سراغ داروی خاصی برای درمان دیابت نروید. در این مقاله ما فقط قصد داریم اطلاع رسانی داشته باشیم. اگر به بیماری دیابت دچار هستید، بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص است. اما در زیر داروهای دیگری را که در کنترل قند خون استفاده میشوند به شما معرفی میکنیم.
- رپاگلی ناید Repaglinide (Pradin)
- ناته گلی ناید Nateglinide (Starlix)
- روسی گلیتازون Rosiglitazone (Avandia)
- پیوگلیتازون Pioglitazone (Actos)
- آکاربوز Acarbose (precose)
- مگلتیول Meglitol (Clyset)
- سیتاگلیپتین Sitagliptin (Januvia , ziptin , sitavix)
- ویلداگلیپتین Vildagliptin
- ساکساگلیپتین Saxagliptin
- لیناگلیپتین Linagliptin
- اناگلیپتین Anagliptin
- تنه گلیپتین Tenegliptin
- جمی گلیپتین Gemigliptin
- اوماری گلیپتین Omarigliptin
در نهایت مسئله مهمی که در مورد داروهای شیمیایی باید به شما گوشزد کنیم این است، زمانی که شما شروع به مصرف دارو میکنید تاثیراتی را در جهت کنترل قند خون خود مشاهده میکنید. اما به مرور زمان داروهای جدیدی را باید تجربه کنید. چون داروهای قدیمی پاسخگوی نیازهای شما نخواهند بود. و در نهایت به جایی میرسید که باید از انسولین و یا ترکیب قرصها با انسولین استفاده کنید.
پس نتیجهای که از دارو درمانی میتوان گرفت این است که زمان به نفع شما نخواهد بود. معمولا هر چیزی با زمان به مسیر درست باز میگردد، و اصلاح میشود. اما در مورد دیابت و قرصهای شیمیایی این چنین نیست. زمان شما را به سمت بیماریهای بیشتر میکشاند.
انسولین درمانی
اما چرا بدن به انسولین نیاز پیدا میکند؟ چرا باید کار به جایی بکشد که پانکراس توانایی تولید و ترشح انسولین در خون را نداشته باشد؟ جدای از بحث دیابت نوع یک که ارثی است و پانکراس این بیماران قادر به تولید انسولین نیست، چرا افراد پیش دیابتی و دیابت نوع دو قادر به تولید انسولین در بدن خود نیستند؟
چه عواملی باعث میشود بیمار دیابتی به انسولین نیاز پیدا کند؟ اگر ما ریشه این قضیه را پیدا کنیم به راحتی میتوانیم پانکراس را احیاء کنیم و سلامتی را تجربه کنیم. این یک امر طبیعی است که هنگام خوردن مواد غذایی قند خون افزایش پیدا کند. و برای کاهش قند خون ما نیاز به انسولین داریم. و اگر انسولین موجود نباشد قندخون بالا میماند و باعث خطرات جدی برای بدن میگردد.
اما اگر ما کاری کنیم که قند خون بصورت بی محابا افزایش پیدا نکند، آیا آنوقت ما باز هم به انسولین نیاز داریم؟ مسلما خیر پس راه حل ساده است. این نکته را مد نظر داشته باشید که انسولین زمینه ساز بسیاری از بیماریهای داخلی است. بنابراین تنها کمک آن فقط تعادل قند خون است. و اگر مقدار آن بیش از حد مجاز باشد زمینه ساز بیماریهای زیادی میشود بعضی از این بیماریها عبارتند از:
- فشار خون بالا
- کبد چرب
- چربیهای شکم و پهلو
- چاقی مفرط
- کیست تخمدان
بنابراین انسولین نمیتواند درمان مناسبی برای دیابت باشد. انسولینها به چهار گروه تقسیم میشوند:
۱. سریع اثر
این نوع از انسولین حدودا ۱۵ دقیقه پس از تزریق بر بدن تاثیر میگذارند، و تا حدود ۲ ساعت پس از تزریق به اوج خود میرسند. معمولا تا حدود ۴ ساعت در بدن باقی میماند.
۲. کوتاه اثر
انسواین کوتاه اثر حدود ۳۰ دقیقه قبل از غذا تریق میشود. حدود ۳ ساعت به اوج میرسد و ۸ ساعت در بدن باقی میماند.
۳. متوسط اثر
میزان جذب این انسولین آهسته است.بنابراین دیرتر اثر میکند.بعد از ۸ ساعت به اوج میرسد و حدود ۱۴ ساعت در بدن باقی میماند.
۴. طولانی اثر
حدود ۴ ساعت پس از تزریق اثر میکند و ۲۴ ساعت در بدن باقی میماند.
درمان دیابت با داروهای گیاهی
بسیاری از افراد، پس از اطلاع از بیماری دیابت نوع دو، از آنجایی که به داروهای شیمیایی اعتقاد ندارند، یا از عوارض این داروها هراس دارند، برای درمان دیابت به طب سنتی و داروهای گیاهی روی می آورند. گیاهان دارویی زیادی در طبیعت وجود دارند که افراد از آنها برای کنترل قند خون استفاده میکنند.
همچنین طبیبان سنتی نیز با ترکیب بعضی گیاهان و گاها موادی دیگر که شاید جنبه گیاهی هم نداشته باشد، به ابداع معجونهایی میپردازند که هر کدام ادعاهای خود را در مورد درمان دیابت دارند. اگر در اینترنت سرچ کنید تعداد زیادی از آنها را میتوانید پیدا کنید. هر چند که خیلی از این معجونها هیچگونه تاییدیهای هم ندارند. اما فروش خوبی هم دارند. اما اصل واقعیت این است که این معجونها و حتی گیاهان دارویی حکم مسکن را دارند.
ما برای درمان بیماری دیابت باید اندیشهای برتر داشته باشیم. ما باید به فکر احیاء سلولهای آسیب دیده باشیم. اگر این سلولها احیاء شوند آنوقت میتوانیم ادعا کنیم که در راستای درمان قدم برداشتهایم. لطفا این مورد را مدنظر داشته باشید که سلولها موجوداتی هوشمند و زنده هستند. آنها همواره در حال بازسازی و ترمیم خود و بافتهای آسیب دیده هستند. در بدن انسان در هر لحظه میلیونها سلول جدید متولد میشود.
این تولد به معنای مرگ سلولهای مریض و قدیمی است. بنابراین اگر ما در مسیر درست قرار بگیریم، تولد سلولهای تازه یعنی سلامتی هر بافت و هر اندامی در بدن. اما در زیر قصد دارم گیاهانی را به شما معرفی کنم که افراد از آنها استفاده میکنند که قند خون خود را متعادل سازند.
درمان دیابت با دارچین
مصریان باستان از دارچین برای مومیایی کردن مردگان خود استفاده میکردند. چینیها هم جهت مشکلات گوارشی از دارچین بهره میبردند. بسیاری از افراد بر این عقیدهاند که دارچین برای کنترل قند خون مفید است. اما عدهای هم به آن اعتقادی ندارند. تحقیقات زیادی در مورد تاثیر دارچین بر کنترل قند خون انجام شده است، نتایج نیز متفاوت است. اما انجمنهای علمی و پزشکی هنوز به اثر درمان کنندگی دارچین اعتقادی ندارند.
صدها نوع دارچین در جهان وجود دارد. اما در مجموع ۴ گونه از آنها برای اهداف تجاری، غذایی و دارویی استفاده میشود. این ۴ گونه به دو نوع اصلی نامگذاری شدهاند.
- دارچین سیلان
- دارچین کاسیا
این دو نوع دارچین در حال حاضر در بازار موجود است. اما از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. مهمترین وجه تفاوت آنها وجود مادهای به نام کومارین است. کومارین یک ماده شیمیایی گیاهی و طبیعی است. این ماده خاصیت رقیق کنندگی در خون دارد. مقدار کومارین موجود در دارچین کاسیا بسیار بیشتر از سیلان است.
هر چند کومارین یک ماده طبیعی است، اما بسیاری افراد به آن حساسیت دارند. و یکی از مشکلات اصلی کومارین برای بدن آسیب به کبد است. در بعضی مواقع حتی باعث نارسایی کبد نیز میشود. این مشکل آنچنان شایع است که حتی برخی از کشورهای اروپایی مصرف دارچین را منع کردهاند. اما اکثر بیماران دیابتی از این گیاه برای درمان دیابت استفاده میکنند.
بهبود بیماری دیابت با پیاز
بر اساس یافتههایی در نودوهفتمین نشست سالانه “انجمن غدد درون ریز” در سن دیه گو اطلاعات جالبی در مورد پیاز ارائه شد. در این یافتهها مشخص شد در صورتی که پیاز را به همراه داروی شیمیایی متفورمین مصرف شود قند خون و کلسترول کاهش پیدا میکند.
همچنین متخصصان این مورد را بر روی موشها امتحان کردهاند. آنها سه گروه از موشهای صحرایی را که به روشهای پزشکی به دیابت مبتلا کرده بودند، مقادیر متفاوتی عصاره پیاز با متفورمین دادند. همچنین به سه گروه دیگر از موشها که به دیابت مبتلا نبودند نیز این ترکیب را خوراندند. نتیجه مطالعات نشان داد که موشهای مبتلا به دیابت نوع دو بین ۳۵ تا ۵۰ درصد کاهش قند خون داشتند.
اما در موشهای غیر دیابتی این ترکیب باعث افزایش وزن آنها شد. در حالی که موشهای مبتلا به دیابت اضافه وزنی تجربه نکردند. نویسنده اصلی این پژوهش آنتونی اوجیه توضیح میدهد: پیاز کالری بالایی ندارد. اما به نظر میرسد با افزایش سوخت و ساز بدن و افزایش اشتها موجب افزایش مصرف مواد غذایی میشود.
افزایش مصرف مواد غذایی هم به نوبه خود قند خون را بالا میبرد. و وقتی که قند خون افزایش پیدا کند، بدن نیاز به انسولین پیدا میکند. بنابراین این چرخه باعث میشود که درمان اتفاق نیفتد. اوجیه همچنین توضیح میدهد، این نظریه که پیاز قند خون را در افراد دیابتی کاهش میدهد، به بررسیهای دقیقتری نیاز دارد.
خربزه تلخ
این میوه در قسمتهایی از آسیا، شرق آفریقا و آمریکای جنوبی رشد میکند. بومیان این مناطق، خربزه تلخ را حاوی خواص زیادی برای بدن میدانند. و از آن برای درمان بیماریها استفاده میکنند. این گیاه حاوی ویتامینهای A و C و همچنین آهن میباشد. اما از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) بعنوان درمان دیابت و یا هر بیماری دیگری مورد تایید قرار نگرفته است.
در مجموع در طب سنتی گیاهان زیادی را برای درمان دیابت معرفی میکنند. اما بسیاری از آنها فاقد تحقیقات جامع و علمی هستند. و تنها بر طبق شنیدهها و تجربه افراد محلی و بومی سندیت دارد. در زیر گیاهان دیگری را که در سایتهای مختلف به عنوان دارو جهت کنترل قند خون معرفی شده است به شما معرفی میکنیم. میتوانید این گیاهان را از عطاریها تهیه کنید و بر روی بدن تود تست نمایید. اما تاکید نگارنده بر این است که هیچ کدام از این گیاهان شما را درمان نمیکند.
- شنبلیله
- ریحان
- بلوبری
- برگ انبه
- بابونه
- شوید
- هندوانه ابوجهل
- زیره سبز
- رازیانه
- سیر
- زنجبیل
- گزنه
- بوقناق
- آویشن
- نعناع
- ترخون
- رزماری
- مریم گلی
- شیرین برگ(سرده)
بسیاری از عطاریها هم چند نوع از این گیاهان را با هم ترکیب میکنند و با قیمتهای گزاف به بیماران عرضه میکنند. اما واقعا این ترکیبات گیاهی اثربخش نیست. اگر اینطور بود، با توجه به فراوانی این همه گیاه، تا امروز دیابت ریشه کن شده بود.
جمعبندی
قصد دارم در اینجا مثالی برای شما بزنم. شهری که شما در آن زندگی میکنید چقدر جمعیت دارد؟ چند نفر در همین شهر میشناسید که بصورت حرفهای ورزش میکنند، یا به عبارتی قهرمانان ملی هستند؟ احتمالا تعداد آنها انگشت شمار است. اگر شما وارد زندگی خصوصی این افراد شوید، آنها از یک سبک زندگی تبعیت میکنند که بر خلاف شیوه زندگی مردم عادی است.
شیوه غذا خوردن آنها با دیگران فرق دارد، استراحت و خواب با آنها با دیگران متفاوت است. و در هر بخش از زندگی، آنها از سبک خاصی تبعیت میکنند. و نتیجه آن هم مشخص است تبدیل به قهرمانانی میشوند که جامعه آنها را میشناسد. بیماران دیابتی هم، در ابتدا باید بدانند که دیابت دارند. سپس درک درستی از بیماری خود داشته باشند. این افراد باید بدانند که دیابت میتواند عمر آنها را به شدت کاهش دهد.
احتمال از بین رفتن کلیهها، چشمها و سکتههای قلبی همواره در یک قدمی این افراد قرار دارد. بنابراین به جای سرچ کردن در اینترنت و خواندن مطالب بی اهمیت در مورد دیابت، بهتر است از همین حالا سبک زندگی خود را تغییر دهند. باور کنید این تنها راه نجات برای بیماران دیابتی است. گروه تحقیقاتی جذب ساده این سبک را به شما هدیه میدهد.
ترتیب خواندن مقالات
مقاله کاملی بود از اطلاعات خوب شما ممنونم